Suvisordid

Suvisordid

'Konfetnoje'


'Konfetnoje' HETKEL OTSAS!

Suvisort. Vili magemagus, kollane, kaetud joonelise punaga, keskmise suurusega. Puu saagikas, talve- ja haigusekindel. Sort on pärit Venemaalt.
 



'Suislepp' HETKEL OTSAS!

Hilisem suvisort. Viljad valmivad augusti teisel poolel või septembri alguses. Vili on mahlane, magushapu kuni magus, kollakasvalge, laigulise punaga (värvumine oleneb kasvukohast). Viljalihas roosakaid triipe ja laike. Puu on liigniiskuse suhtes tundlik. Hea talvekindlusega.



‘Krügeri tuviõun’ HETKEL OTSAS!

Keskmise suurusega mahlased vähese hapuga magusad õunad. Keskmise kasvuga, tiheda püstaka võraga. Viljakandmise algus on puul varane, vahel juba puukoolis. Hea saagikus. Haiguskindlus on keskmine kuni hea. Talvekindlus keskpärane.


‘Martsipan’

Suvesort. Vili on keskmise suurusega, viljaliha tihe, magemagusa maitsega. Põhivärvus on rohekaskollane, triibulise punaga. Tarbimisküps on augusti lõpus, ning säilib paar nädalat. Keskmiselt saagikas ja haiguskindel. Vajab head viljakat mulda. Talvekindel. Vili on töötlemisväärtuseta. Sobib koduaeda.


‘Valge klaarõun’ HETKEL OTSAS!

Vili on suur, ümarkooniline, kollakasvalge, ilma punata. Magushapu, maitsev, üleküpsenult jahune, vahel ka klaasjas. Koristus ja tarbimisküps augusti teisel poolel, säilib lühikest aega. Varaviljuv ja viljakas, mullastiku suhtes nõudlik, keskmise talvekindlusega. Puuviljamädaniku ja kärntõve õrn.



'Tallinna pirnõun'

‘Tallinna pirnõun’ HETKEL OTSAS!

Suvisort. Viljad valmivad augusti teisel poolel või septembri alguses.
Vili on väheldane, valkjaskollane, kaetud karmiin­punaga. Viljaliha rohekasvalge, mure, magusa pirnimaitsega.
Puu vajab head kasvukohta ja viljakat mulda. Kartlik liigniiskuse ja külma pinnase suhtes.



'Pirja'

Suvisort. Väga varajane, valmib 1-2 nädalat varem kui 'Valge klaarõun'.
Hea maitsega magushapud viljad on väheldased, pehmed, triibulise punaga.
Puu on hõreda võraga, saagikas, varajase viljakandealgusega ning viljub igal aastal. Hea talvekindlusega. Sort on pärit Soomest.



Lisa ostukorvi